NUTRED - FLEXIT GOLD DRINK
Opis
Suplement diety FLEXIT DRINK GOLD służy ochronie, odżywianiu i regeneracji tkanki łącznej - stawów, torebek stawowych, chrząstek, ścięgien, więzadeł oraz tkanki kostnej. Wzbogacony został o peptyd kolagenu rybiego Naticol ® wpływający na doskonałą biodostępność preparatu. Istotnym składnikiem dla stawów jest również metylosulfonylometan (MSM), zawierający organiczny związek siarki. Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu.
Charakterystyka substancji aktywnych:
Białko kolagenowe (peptydy kolagenu rybiego) stanowi źródło szerokiego spektrum aminokwasów i peptydów współuczestniczących w tworzeniu kolagenu. Zapewnia właściwy rozwój, odżywia i chroni elementy stawowe. Poprawia kondycję włosów, skóry i paznokci. W preparacie zastosowano peptydy kolagenu rybiego o wysokiej wartości biologicznej, lekkostrawny, łatwo wchłanialny i natychmiast wykorzystywany przez organizm.
MSM (metylosulfonylometan) to organiczny związek siarki, naturalnie występujący w organizmie człowieka. Bierze udział w tworzeniu struktury włókien kolagenu. Dzięki swym właściwościom przeciwutleniającym zabezpiecza uszkodzone chrząstki przed działaniem wolnych rodników, jednocześnie zmniejszając dolegliwości bólowe. Siarka w MSM bierze udział w syntezie podstawowych aminokwasów l-metioniny i l-cysteiny.
Glukozamina powstaje w organizmie z glukozy. Wpływa korzystnie na ruchomość stawów oraz stymuluje syntezę tkanki łącznej. Ogranicza procesy kataboliczne w obrębie chrząstek stawowych. Uczestniczy w tworzeniu mazi stawowej, umożliwiającej ruch w stawach i chroniącej elementy stawowe przed trakcją. Glukozamina jest prekursorem chondroityny.
Siarczan chondroityny buduje i regeneruje tkankę łączną. Zapewnienie właściwego poziomu poprzez uzupełnianie diety, intensywnie chroni chrząstki przed zwyrodnieniem, co udowodniły badania naukowe.
Kwas hialuronowy jest głównym składnikiem masy międzykomórkowej płynu stawowego w chrząstce. Dodaje miękkości, elastyczności i lepkości. Struktura molekuły kwasu hialuronowego ma właściwości, nawet przy niskim stężeniu, wiązania wielu molekuł wody podczas tworzenia żelu, zwiększającego odporność tkanki łącznej na ciśnienie zewnętrzne.
Dodatek przeciwutleniacza w postaci Witaminy C wspomaga likwidacje wolnych rodników, uszkadzających powierzchnię chrząstek.
Trzy smaki do wyboru: pomarańcz, gruszka, czarna porzeczka (o smaku prosimy poinformować w wiadomości podczas zamówienia)
Składniki:smak czarna porzeczka - hydrolizowany kolagen z ryb 25 %, hydrolizat żelatyny, maltodekstryna, sól potasowa siarczanu glukozaminy (ze skorupiaków), siarczan chondroityny, regulator kwasowości kwas cytrynowy, MSM (metylosulfonylometan), ekstrakt z Boswellia serrata (20 % kwasów beta bosweliowych, 10 % kwasów acetylo – keto – beta – bosweliowych) – Boswellin® PS, regulator kwasowości kwas jabłkowy, kwas L – askorbinowy (witamina C), stabilizatory guma akacjowa i guma ksantanowa, aromat, mieszanka koncentratów z buraka i ekstraktu ze spiruliny, substancje przeciwzbrylające: fosforan wapnia i dwutlenek krzemu, koncentrat z czarnej marchwii, substancje słodzące: sukraloza i glikozydy stewiolowe, kwas hialuronowy (sól sodowa), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), cholekalcyferol (witamina D). Produkt może zawierać śladowe ilości soi i białek mlecznych.
Składniki:smak gruszkowy–hydrolizowany kolagen z ryb 25 %, hydrolizat żelatyny, maltodekstryna, sól potasowa siarczanu glukozaminy (ze skorupiaków), siarczan chondroityny, regulator kwasowości kwas cytrynowy, aromat, MSM (metylosulfonylometan), ekstrakt z Boswellia serrata (20 % kwasów beta bosweliowych, 10 % kwasów acetylo – keto – beta – bosweliowych) – Boswellin® PS, regulator kwasowości kwas jabłkowy, kwas L – askorbinowy (witamina C), stabilizatory guma akacjowa i guma ksantanowa,substancje przeciwzbrylające: fosforan wapnia i dwutlenek krzemu, substancje słodzące: sukraloza i glikozydy stewiolowe, kwas hialuronowy (sól sodowa), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), cholekalcyferol (witamina D), barwnik karoteny. Produkt może zawierać śladowe ilości soi i białek mlecznych.
Składniki: smak pomarańczowy-hydrolizowany kolagen z ryb 25 %, hydrolizat żelatyny, maltodekstryna, sól potasowa siarczanu glukozaminy (ze skorupiaków), siarczan chondroityny, regulator kwasowości kwas cytrynowy, aromat, MSM (metylosulfonylometan), ekstrakt z Boswellia serrata (20 % kwasów beta bosweliowych, 10 % kwasów acetylo – keto – beta – bosweliowych) – Boswellin® PS, regulator kwasowości kwas jabłkowy, kwasL – askorbinowy (witamina C), stabilizatory guma akacjowa i guma ksantanowa,substancje przeciwzbrylające: fosforan wapnia i dwutlenek krzemu, substancje słodzące: sukraloza i glikozydy stewiolowe, kwas hialuronowy (sól sodowa), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), cholekalcyferol (witamina D), barwnik karoteny. Produkt może zawierać śladowe ilości soi i białek mlecznych.